7 Specialiteitenrestaurant

bso

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je gebeten door de gastronomische microbe? Ben je ambitieus en wil je iets betekenen in de topgastronomie? Neem je graag initiatief en wil je een verantwoordelijke job binnen de keukenbrigade? Dan is Specialiteitenrestaurant de richting naar jouw smaak!

Uniek aan deze richting?

Je krijgt een doorgedreven opleiding in de gastronomie. Je leert verfijnder werken, ontdekt de nieuwste technieken en experimenteert volop. Je werkt in het didactisch schoolrestaurant. Je krijgt de theoretisch-technische achtergrond die je nodig hebt om later als chef in een restaurant te functioneren of een eigen zaak op te starten.

Binnen het project minionderneming ga je de uitdaging aan om een eigen restaurant te openen. Je bent verantwoordelijk voor alle aspecten die aan het openhouden van een restaurant verbonden zijn: uitdenken van een concept, kiezen van een naam en logo, reclame voeren, menu’s testen en kiezen, personeel aanwerven, kostprijs en verkoopprijs berekenen, reserveringen opvolgen … en dan natuurlijk het restaurant openhouden de avond zelf.

Je doet zowel stage in een toprestaurant als in een specialiteitenrestaurant.

En wat hierna?

Na deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan als chef-kok aan de slag in de keuken van een gastronomisch restaurant.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven