7 Restaurantbedrijf & drankenkennis

bso

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Verwelkom je graag mensen? Voel je je als een vis in het water in de zaal van een restaurant? Ben je gepassioneerd door wijn en andere dranken? Vind je gastvrijheid belangrijk? Deel je graag je kennis met anderen? Dan is het zevende jaar Restaurantbedrijf & drankenkennis helemaal jouw ding!

Uniek aan deze richting?

Je krijgt een doorgedreven opleiding in het restaurantbedrijf. Je bouwt de kennis op die je nodig hebt om gastheer of -vrouw in een restaurant te zijn. Je verdiept je kennis over wijnen, bieren en andere dranken en oefent deze op praktisch vlak aan de hand van degustaties, bedrijfsbezoeken en wijnexcursies.

Naast de praktijk krijg je theoretische lessen die focussen op de bedrijfseconomische en organisatorische aspecten van het restaurantleven: aan- en verkooptechnieken, organisatie en beheer … Je loopt zes weken stage in een toprestaurant. Je hebt daarna een week keuzestage.

En wat hierna?

Na deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan aan de slag als gastheer/-vrouw of sommelier in een restaurant.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven