5-6 Restaurant & keuken

bso

Lees de volledige infobrochure

Waarom deze richting kiezen?

Vind jij de culinaire wereld boeiend? Ga je graag om met mensen en vind je klantvriendelijkheid belangrijk? Werk je graag in team? Experimenteer je graag met smaken? Maak je graag kunstwerkjes van je gerechten? Wil je de juiste wijn bij elk gerecht kunnen kiezen? Wil je later werken in de keuken of zaal van een restaurant? Dan is Restaurant & keuken zeker de richting naar jouw smaak!

Uniek aan deze richting?

Hoe gaat het er echt aan toe? Dat ontdek je tijdens je stage (vijf weken) en tijdens de praktijklessen op school. Daar oefen je in het didactisch restaurant. Je bedient ook externe klanten. Je krijgt vakinhoudelijk taalonderwijs (Engels en Frans). In het zesde jaar verwachten we van jou een geïntegreerde proef (GIP) als eindwerk.

En wat hierna?

Na het zesde jaar restaurant en keuken kan je meteen aan de slag als kok of kelner. Je kan je ook verder specialiseren in één van onze zevende jaren: Specialiteitenrestaurant, Restaurantbedrijf & drankenkennis of Gemeenschapsrestauratie.

Deze wekelijkse lessentabel (zie onder) wordt gedurende vijf weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven