D’Oude Burcht - Olivier Vansteenkiste

D’Oude burcht —O.L.Vrouwestraat 46 —8500 Kortrijk
0497 44 10 17
www.oudeburcht.be

Olivier studeerde bij ons af in het 7e jaar SPR” in 2001. Tijdens zijn schooltijd deed hij vaak extra’s in de Marquette, had leerrijke stage’s, o.a. in Jean de Bohème” – Durbuy, en vooral in restaurant De Bijgaarden” in Groot-Bijgaarden (toen twee Michelin-sterren). Daarna stapte Olivier het werkveld in, eerst even in de Culinair” in Lauwe, daarna enkele jaren in de Solsleutel” in Wevelgem (na enige tijd als zelfstandig chef), en vervolgens bij de verfijnde traiteur Deylgat in Kortrijk.

In 2006 begon Olivier voor zichzelf te werken. Hij maakte gebruik van de mogelijkheid die de stad Kortrijk de jonge starter bood in een gebouw langs de Leiestraat in Kortrijk (over het stadhuis). Je kon in bistro Trefpunt” terecht voor een lekkere dagschotel of een ander gerecht van de kaart. Tussendoor verzorgde Olivier traiteurdiensten (“traiteur Olivier”) waarvoor hij algauw een bestelwagen aanschafte.

Het was ook in die periode dat Olivier An-Sophie Vermeulen en de liefde leerde kennen en voortaan niet meer alleen zou staan…

In 2009, na het aflopen van het contract met de stad, huurden Olivier en An-Sofie een handelspand in de Kortrijkse Voorstraat om er restaurant-tearoom Quattro” uit te baten, en konden ze gestaag verder groeien in hun métier. In 2014 tenslotte belandden ze in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, waar ze een bestaande bistro overnamen en het verhaal van d’Oude Burcht een aanvang nam; een duidelijke stap naar een hoger culinair echelon.

Geholpen door hun eerdere ervaringen wisten chef Olivier en gastvrouw An-Sofie vlug een degelijke reputatie op te bouwen met d’Oude Burcht, waar de ontvangst hartelijk is, en waar het lekker en gezellig tafelen is. Dat Olivier kan koken bewees hij onlangs met zijn winst in de wedstrijd het lekkerste gerecht van Kortrijk” met een bereiding van gravlax (momenteel op de kaart).

Men was er streng, maar ik heb er veel geleerd”, zegt Olivier over zijn oude school. Hij heeft goede herinneringen aan het St.Niklaasinstituut, aan de bijkomende banketten (o.a. Miss Belgian Beauty in Knokke), de wijnreizen, de praktijk- en theorielessen en zo veel meer. Hij herinnert zich nog goed de chaos tijdens de voorbereiding van het Griekse banket Helios, maar op het einde kwam alles altijd goed…

Wel, wij hopen dat alles goed blijft in d’Oude Burcht en wensen Olivier en An-Sofie een mooie toekomst.

Doude-Burcht