D’Origine - Stijn Declerck

D’Origine— Moorseelsestraat 78 —8500 Kortrijk
Ballingstraat 57— 8792Desselgem
0478 71 20 46

www.dorigine.be

Stijn studeerde af aan onze hotelschool in 2002, waarna hij in Brugge een specialisatiejaar patisserie en chocolade-bewerking volgde. Tijdens zijn stage bij België’s bekendste chocolatier, Dominique Persoone (“the Chocolat Line”), geraakte Stijn helemaal verknocht aan kwaliteitschocolade (van welbepaalde origine”).

In 2012 begon Stijn met het maken en verkopen van chocolade producten in een klein atelier en dito winkeltje naast vader Declerck’s schoenenwinkel. Na de zomer van 2017 moet Stijn’s nieuwe atelier en het nieuwe verkooppunt aan de Moorseelsestraat 78 in Kortrijk opengaan en daarmee ook de potentiële groei van het bedrijf onderstrepen. Het is tevens de bedoeling dat de oorspronkelijke winkel ook open blijft.

Aan onze school houdt Stijn goede herinneringen over. Hij kan vergelijken, en vond de kleinschaligheid en de daaruit voortvloeiende familiale sfeer een troef van onze school. Eén van de meest beklijvende anekdotes uit zijn schoolleven blijft de volgende: op een dag moest een klasgenoot (we noemen geen namen) voor de fonds en de broodjes zorgen. Hij zag echter de koele blok ganzenlever aan voor gist en woog en gebruikte de foie gras” die was voorbestemd voor een hapje, in het broodrecept. Stijn herinnert zich hierbij ook nog goed dat chef Dessein hier niet bepaald mee kon lachen

Dorigine