‘t Motje - Sofie Bruyneel

‘t Motje sloot in 2018.

Sofie Bruyneel studeerde af in 1989 en houdt sinds 2004 restaurant t Motje open in Sint-Eloois-Vijve. Christiane Belaen ging op bezoek…

Dankzij het Sint-Niklaasinstituut heb ik een beroep aangeleerd dat ik tot op de dag van vandaag nog altijd met dezelfde passie uitvoer!
Van bij de start in deze school in de richting grootkeuken, zijn wij als leerlingen opgevangen door een groep toffe topchefs volgens mij. Natuurlijk was er een la mama’ die iedere school zou moeten hebben – bij ons was dit ons Chrisje.
Dankzij de opleiding die ik volgde, heb ik mijn eigen zaak kunnen starten die ik nog altijd succesvol uitbaat, samen met mijn echtgenoot Wolfgang D’Hoop.

Na mijn studies werkte ik eerst bij mijn ouders. In 2004 nam ik de zaak van hen over en ging een andere richting uit. Dit maakte dat t Motje tot op vandaag nog steeds succesvol is. We leven van mond-aan-mondreclame en maken eigenlijk niet zelf actief publiciteit voor onze zaak.

Mijn echtgenoot werkt niet mee in de zaak maar bouwde zelf ook een zelfstandige zaak uit. Hij volgde in het VTI te Waregem de opleiding Industriële Wetenschappen en houdt de zaak S(ofie)W(olfgang)M(otje) open, gespecialiseerd in industriële afzuiging en de constructiewereld.”

Motje