Restaurant Argendael - Ludovic Ghyselen

Restaurant Argendael—Doornikserijksweg 195—8510 Bellegem
056 31 51 45
reservatie@argendael.be

Naam oud-leerling : Ludovic Ghyselen

Afgestudeerd : Schooljaar 1998 – 1999

Herinnering school : de familiale sfeer en de uitstekende verstandhouding met de leerkrachten.

Loopbaan : Restaurant Langue d’Oc, Restaurant den Britt (nu Restaurant Bord’eau)

Eigen zaak : Restaurant Argendael (2008)

Profiel eigen zaak : Sedert 2008 is de zaak sterk geëvolueerd. Er werd steeds gewerkt met oud-leerlingen van de Hotelschool Kortrijk (vroeger Sint-Niklaasinstituut Kortrijk) Thomas Vercaemst (Keuken) is er al bij sedert de start in 2008. In de zaal werkten in het verleden Anouschka Samyn en Matthieu Delbaere. Momenteel staat Amber Cattebeke in de zaal.

Ludovic volgt momenteel een opleiding Uitsnijtechnieken en slagerij (4de jaar in Diksmuide (avondcursus).

Restaurant Argendael kiest resoluut voor sfeer en gezelligheid. Jonge dynamiek doch eerlijke keuken met dagverse producten waarin iedereen zijn gading zal in vinden. Restaurant Argendael beschikt over een polyvalente feest- of businesszaal voor max. 50 personen. Restaurant Argendael werkt met een maandmenu waaruit u de keuze heeft tussen 4 à 5 verschillende gerechten, aangevuld met aangepaste fijne wijnen.

Toelichting Ludovic :

Wij gaan voor kwaliteit en willen het beste voor onze klanten. Wij ondervonden in het begin een zekere drempelvrees omwille van de omschakeling van de alom gekende De Ronde van Vlaanderen”. Stilaan hebben wij ons restaurant toegankelijker gemaakt en daar plukken we nu duidelijk de vruchten van. Wij bieden onze klanten een week- en maandmenu aan, alsook specials en traiteur. Anderzijds ben ik gepassioneerd door rundsvlees wat zich concreet uit in de kweek van eigen Noord-Amerikaanse Black Angus (zie aparte bijdrage - RESTAURANTHOUDERS LIETEN EMBRYO’S RUNDERRAS OVERKOMEN VAN VS).

Verder maak ik als enige restauranthouder gebruik van de biologische plukboerderij De Grenshoeve” in Bellegem waar we onze groenten en fruit zelf kunnen uitkiezen. Daarnaast hebben we bij ons thuis al een boomgaard aangelegd met 14 fruitbomen (zie bijdrage Het Lekkere Westen”). Zuivel komt van zuivelhoeve t Gaverhof in Wevelgem. Eieren en aardappelen halen we bij Rollie’s in Rollegem, een echt familiebedrijf waar het welzijn van de kippen op de eerste plaats komt. Vis wordt dagelijks geleverd door vishandelaar Marc Vanhauwaert uit Zeebrugge, een echte kenner die kwaliteit uit onze Noordzee herkent. En voor ons vlees werken we samen met Delemeat, een groothandel in Gullegem. Met eigenaar Stefaan Lerouge hebben wij een sterke band kunnen opbouwen. We hebben samen ook al verscheidene veeteeltbedrijven bezocht, waardoor we ook de oorsprong van onze vleesproducten leren kennen”.

Restaurant-Argendael