6 Hotel

tso

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geboeid door gastronomie, restaurants en hotels? Ga je graag met mensen om? Vind je klantvriendelijkheid en werken in team belangrijk? Leer je graag al doende? Wil je graag verder studeren? Dan is de richting hotel zeker iets naar jouw smaak!

Uniek aan deze richting?

De richting hotel bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. De theorielessen bieden een stevige basis om later verder te studeren. Je wordt ingewijd in marketing en financiële aspecten van bedrijfsleiding. Je krijgt heel wat kennis mee over de wetenschappelijke eigenschappen van voeding. In de praktijk ga je aan de slag met smaken en maak je kunstwerkjes van gerechten. Je leert de juiste wijn te kiezen om een gerecht te begeleiden. Je leert ook zoeken naar passende oplossingen bij onverwachte problemen. In de derde graad loop je drie weken stage in een hotel. Daarnaast krijg je op school praktijklessen in een reële situatie: je werkt in het didactisch restaurant van de school en bedient externe klanten. Je krijgt eveneens een flinke portie taalonderwijs in het Engels en Frans. In het zesde jaar maak je een geïntegreerde proef (gip).

En wat hierna?

Na de derde graad hotel kan je verder studeren op bachelorniveau, bijvoorbeeld in de richtingen Voedingsmiddelentechnologie, Hotelmanagement, Toerisme- of Recreatiemanagement, Voedings- en dieetleer …

Je kan ook een Se-n-Se-opleiding of een specialisatiejaar volgen, bijvoorbeeld Restaurantbedrijf & drankenkennis, Gemeenschapsrestauratie of Specialiteitenrestaurant.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven