3-4 Restaurant & keuken

bso

Lees de volledige infobrochure

Waarom deze richting kiezen?

Vind jij de culinaire wereld boeiend? Ga je graag om met mensen en vind je klantvriendelijkheid belangrijk? Werk je graag in team? Experimenteer je graag met smaken? Maak je graag kunstwerkjes van je gerechten? Wil je de juiste wijn bij elk gerecht kunnen kiezen? Wil je later werken in de keuken of zaal van een restaurant? Dan is Restaurant & keuken zeker de richting naar jouw smaak!

Uniek aan deze richting?

Op school volg je praktijklessen in een reële arbeidssituatie. Je werkt in het didactisch restaurant van de school en je bedient externe klanten. Je maakt kennis met de drie grote gebieden binnen de horeca: brasserie, grootkeuken en gastronomisch restaurant. Je krijgt vakinhoudelijk taalonderwijs in het Engels en Frans. In het vierde jaar ga je drie weken op stage in een restaurant, bistro, brasserie of grootkeuken. Je kiest zelf welke sector je beter wil leren kennen door er even in mee te draaien.

In het vierde jaar wordt de wekelijkse lessentabel (zie onder) gedurende drie weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven