Gin Tastings - Gwen Dehaene

Gin Tastings —Kortrijkseweg 89 —8791 Beveren-Leie
0468 15 05 70
gintastings@gmail.com

Gwen studeerde bij ons af in het 7e jaar SPR” in 2004. Ondanks zijn talent voor het betere keukenwerk (Gwen won bvb. goud in de nationale PIVA-cup 2002 met de beste buffetschotel onder begeleiding van specialist-chef Guy Ledene), koos hij resoluut voor een andere richting. Gwen volgde een opleiding in de sector van de makelaardij en de verzekeringen en was daar 11 jaar als zelfstandige in actief. Vervolgens ging hij aan de slag voor het bedrijf Smart Solutions, waar hij vooral (en nog altijd) bezig is met outsourcing en opleidingen.

Intussen hadden Gwen en zijn echtgenote Anneleen een pand, een voormalig café (de Klokke) dat nog eerder als restaurant (het Bestek) had gefungeerd, kunnen kopen. Tijdens een fietsvakantie in de omgeving van Calpe zo’n 5 jaar geleden, belandde Gwen in een hippe gin-bar. Daar en dan werd het ondernemersbloed van Gwen getriggerd en wist hij wat de nieuwe bestemming van hun eigendom zou worden: een speciaalzaak voor gin (op het moment dat de hype in België net begonnen was), in bijberoep.

Anneleen beheert intussen met veel vakkennis de winkel en Gwen gaat vooral (en steeds vaker) de baan op om op locatie gin-tastings te verzorgen op maat van de klant. Dit kan een beperkte proeverij zijn tot een volledig menu met gin & food-pairing.

Sinds de opening van de zaak stond dynamische Gwen niet stil. Naast het maken van eigen paté en gerookte zalm, ontwikkelde Gwen verschillende eigen gin-recepten op, bottelt tastings”-gin op vraag van klanten (vb Essevee”-gin), en experimenteert met het laten rijpen van gin op verschillende vaten (bvb van Bourbon of Underberg-kruidenbitter).

Zoals zovele oud-leerlingen denkt Gwen met een goed gevoel aan onze school terug (o.a. aan de vrijheid om – met mate – een glas wijn bij de maaltijd te proeven), en zoals vaak worden de wijn-studiereizen vermeld. Gwen was hierbij één van de leerlingen die bij een bezoek aan de wijnboer bleef staan, nadat de meeste leerlingen naar buiten waren, omdat hij door had dat de wijnmaker pas dan zijn betere of speciale flessen opende…

Gin-tastings