Dupont - Dimitri Dupont

Dupont Wijnen en meer —Gullegemsestraat 91 —8880 Sint-Eloois-Winkel
0494 84 26 10

Dimitri is één van die handvol studenten die zowel een specialisatiejaar in de keuken (SPR), als een opleiding in de wijnwereld (RD) volgden, en met succes. Op school was hij een goede werker en kon hij met iedereen makkelijk omgaan. Zijn stages in het Vistrapje (Oostende), de Cortina (Wevelgem) en in de Auberge du Pêcheur (Latem) hebben hem mee helpen vormen en ontplooien. Nadat hij in 2012 afzwaaide, werkte hij ruim vijf jaar als sommelier bij zijn laatste stagegevers: Patrick en Christine Devos van het Brugse restaurant Patrick Devos. Bij sommeliers staat Patrick bekend als één van de beste Belgische specialisten in het combineren van wijnen met gerechten. Dimitri kon zich hier verder specialiseren, leerde met velerlei verschillende (internationale) gasten omgaan, en volgde tussendoor een extra opleiding tot volwaardig sommelier.

In het najaar van 2017 opende hij, nabij het ouderlijke huis, een wijnwinkel Dupont (met de t’ in de vorm van een schroevendraaier) wijnen en meer”. In zijn winkel biedt Dimitri een breed gamma, betaalbare wijnen aan. De meeste van de wijnen in zijn assortiment kosten inderdaad rond de €10 of minder. “…en meer” staat o.a. voor zijn aanbod gin’s, de geschenkpakketjes en het huisaperitief” EQUUS, een kant en klare Picon (hoewel hij nog een beetje meer aangelengd mag worden ;-), met opa’s schilderij van een paardenkop op het etiket. Later (wellicht in 2019), moet er achter de winkel een gelegenheidszaal komen die verhuurd kan worden, of waar grotere wijndegustaties kunnen gehouden worden.

Aan zijn schooltijd houdt Dimitri veel goede herinneringen over. Hij kwam steeds graag naar school, en zoals velen vond hij de kleinschaligheid en de familiale sfeer één van de pluspunten van onze school. Een geweldige belevenis was de bekroning van het St.Niklaasinstituut tot (de eerste) Strafste school van Vlaanderen”. De wijnstudiereizen naar Frankrijk in het 5de en 6de jaar waren zeer waardevol, alsook de 7-daagse studiereis in het zuiden van Italië (met heel wat topdomeinen in Campanië, Basilicata en Puglia) in 7RD, waar ook Mevr. Neirynck mee ging als begeleider.

Dupont